FinD - Novice - Turčija prepovedala oddajo ali prodajo nepremičnin v tujih valutah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Turčija prepovedala oddajo ali prodajo nepremičnin v tujih valutah

Ankara, 15. septembra (STA) - Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v teh dneh podpisal odlok, s katerim je določil, da morajo biti vse pogodbe za prodajo ali oddajo nepremičnin sklenjene z uporabo domače valute lire. Gre za nov poskus, s katerim želi Turčija dvigniti vrednost lire. Vse veljavne pogodbe, ki so sklenjene v tujih valutah, morajo biti spremenjene v 30 dneh.

Gre za nov ukrep za dvig vrednosti lire, ki je v zadnjem mesecu v primerjavi z dolarjem izgubila četrtino vrednosti, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Na padanje vrednosti lire vplivajo predvsem zaostreni odnosi z ZDA.

ZDA so namreč sredi avgusta uvedle višje carine na uvoz jekla in aluminija iz Turčije zaradi spora glede ameriškega pastorja Andrewa Brunsona, ki ga v Turčiji obtožujejo podpore terorizmu. Pred tem so ZDA 1. avgusta že uvedle sankcije proti turškima ministroma za pravosodje in notranje zadeve.

Krepijo se tudi strahovi, da bo Turčija zdrsnila v recesijo, potem ko se je gospodarska rast v drugem četrtletju upočasnila, analitiki pa opozarjajo, da Edroganova monetarna politika ne bo obrodila želenih sadov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar