FinD - Novice - Kovit projekti v gradnjo novih proizvodnih prostorov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.9.2018

Kovit projekti v gradnjo novih proizvodnih prostorov

Trbovlje, 16. septembra (STA) - Trboveljsko podjetje Kovit projekti je ta mesec v Trbovljah položilo temeljni kamen za gradnjo novih proizvodnih prostorov. Kot je za STA pojasnil direktor družbe Sandi Grm, je naložba vredna 2,5 milijona evrov. Namenjena bo izdelavi industrijske opreme ter delov za hidroelektrarne, predvsem večjih zvarjencev.

Po Grmovih besedah nameravajo naložbo končati v roku enega leta, tako da za september prihodnje leto načrtujejo montažo prve opreme. Dodal je še, da bodo v naslednjih petih letih število zaposlenih povečali za 10 do 20 delavcev.

Družba Kovit projekti, ki se ukvarja s projektiranjem, izdelavo in montažo kovinskih izdelkov, je bila ustanovljena leta 2003. Leto dni kasneje so odkupili prostore v industrijski coni v Trbovljah, leta 2005 so dogradili poslovni del, prvo proizvodno halo za mehansko obdelovanje, v kateri so uredili tudi obdelovalni center, pa so gradili leta 2008.

Novo halo, ki je namenjena končni montaži, odpremi in skladiščenju, so zgradili v letih 2014 in 2015. Ker jim je ob nenehni rasti začelo primanjkovati proizvodnih prostorov, so se odločili od velenjskega Gorenja odkupiti zemljišče, na katerem bodo zgradili nove proizvodne prostore skupne površine 6500 kvadratnih metrov.

Kovit projekti, ki je v zasebni lasti, zaposluje pa okoli 30 delavcev, je lani ustvaril 4,3 milijona evrov prihodkov od prodaje, medtem ko so ti leto prej znašali 4,2 milijona evrov. Lanski dobiček je znašal 184.545 evrov, leta 2016 pa 382.572.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar