Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.9.2018

Ryanairove stevardese v Italiji bodo dobile kolektivno pogodbo

Rim, 14. septembra (STA) - Poleg pilotov naj bi kolektivno pogodbo dobilo tudi kabinsko osebje irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair v Italiji. Kot so danes sporočili iz družbe, so s sindikati dosegli dogovor v vseh bistvenih točkah. Italija je eden od največjih trgov irske letalske družbe.

Pogodba naj bi začela veljati 1. oktobra za obdobje treh let in naj bi bil sklenjena v skladu z italijansko zakonodajo, so skupaj sporočili trije italijanski sindikati, ki zastopajo kabinsko osebje na letalih.

S kolektivno pogodbo naj bi zaposlenim med drugim zagotovili višje plače. O še zadnjih podrobnostih se bodo dogovorili v prihodnjih dneh, tako da bodo lahko pogodbo podpisali, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Ryanairovi piloti v Italiji so kolektivno pogodbo podpisali že konec avgusta. Sindikat pilotov ANPAC je takrat govoril o "zgodovinskem dogodku", vendar pa dva druga sindikata pogodbi še vedno nasprotujeta.

Nizkocenovni prevoznik se je o kolektivnih pogodbah s svojimi zaposlenimi v več državah začel prvič pogovarjati pred nekaj meseci, kar je vodilo v celo vrsto stavk. Nazadnje so to sredo stavkali Ryanairovi zaposleni v Nemčiji, zaradi česar je morala družba odpovedati 150 od 400 za tisti dan predvidenih letov.

Ravno v četrtek so sindikati v Evropi za 28. september napovedali novo prekinitev dela. Poleg kabinskega osebja v Španiji, na Portugalskem, v Belgiji in na Nizozemskem so udeležbo napovedali tudi stevardese in piloti v Italiji. Od vodstva zahtevajo, naj delodajalec upošteva tudi posamezne nacionalne zakonodaje, ne le irske.

Tako kot s piloti v Italiji je sicer Ryanair že dosegel dogovor tudi z njihovimi kolegi na Irskem. Prvi mož koncerna Michael O'Leary je ob tem dejal, da bo še nekaj časa trajalo, preden bodo dosegli dogovor z vsemi sindikati.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2018

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2017

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar