FinD - Novice - Posle prevzel tudi novi minister za zdravje Samo Fakin
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.9.2018

Posle prevzel tudi novi minister za zdravje Samo Fakin

Ljubljana, 14. septembra (STA) - Primopredajo poslov sta dopoldne že opravila tudi novi minister za zdravje Samo Fakin in Milojka Kolar Celarc, ki je ministrstvo vodila v zadnjem mandatu. Slednja z ministrstva odhaja z dobrimi občutki, saj so po njenih besedah naredili zelo veliko. Verjame, da bo Fakin delo nadaljeval in "rešil še tiste trde orehe, ki čakajo naše zdravstvo".

Kot je po primopredaji dejala Kolar Celarčeva, je Fakinu, s katerim se poznata že dolga leta, predstavila najbolj žgoče tekoče zadeve, ki se jih bo moral lotiti takoj. Predala mu je primopredajno poročilo in tudi vso pripravljeno zakonodajo.

Fakin o problemih danes ni želel govoriti. Pojasnil je, da dve leti ni bil aktiven na področju zdravstva in bo potreboval nekaj časa, da bo lahko podal dovolj korektne izjave. So pa problemi po njegovih besedah znani in prioritete bolj ali manj jasne. Če pa niso, "se bodo že same izkristalizirale v obliki sindikalnih pogajanj, čakalnih vrst in vseh ostalih akutnih problemov".

Povedal je le, da Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni zaenkrat ostaja v takšni obliki, kot je. Se bo pa pogovoril s pristojnimi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in upa, da bodo skupaj našli "pot za korist otrok, ne za medsebojno prepiranje".

Glede svoje napovedi mesečnih sestankov z deležniki v zdravstvu pa je Fakin pojasnil, da bodo v ponedeljek naredili podrobnejše načrte in pričakuje, da se bo z nekaterimi ključnimi akterji slišal in sestal že prihodnji teden. Prvi sestanek naj bi sledil v roku 14 dni, tudi zaradi sanacijskih programov, za katere se počasi pripravljajo prva letna poročila.

Državni sekretarji, ki mu bodo pomagali pri delu na ministrstvu, še niso znani. Kot je povedal, se s kandidati še ni pogovarjal, pogovore z njimi načrtuje v prihodnjem tednu. "Želim počasi in tehtno sestaviti ekipo, ki bo kos tem problemom," je pojasnil. O imenih pa zaenkrat ni želel govoriti.

Kolar Celarčeva pa bo po koncu ministrovanja očitno šla nazaj v pokoj. "Grem k Papežu (Marijan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, op. a.) in v naravo. Če pa bo kdo rabil mogoče kaj od mojega znanja, pa bom na razpolago," je dejala danes.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar