FinD - Novice - Ministrstvo za javno upravo aktivno v krepitvi transparentnosti v javni upravi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.9.2018

Ministrstvo za javno upravo aktivno v krepitvi transparentnosti v javni upravi

Ljubljana, 13. septembra (STA) - Ministrstvo za javno upravo je vključeno v preventivne aktivnosti na področju integritete v okviru sistema javnih uslužbencev in funkcionarjev. Prav tako sodeluje pri pripravi in izvajanju programov za krepitev integritete in transparentnosti v slovenski javni upravi, so na ministrstvu zapisali v odzivu na poročilo Transparency International (TI).

Poročilo TI je Slovenijo tudi letos uvrstilo med države, ki konvencijo OECD o boju proti podkupovanju tujih javnih uslužbencev v mednarodnem poslovanju izvajajo malo ali nič. "To znova kaže na oslabljeno sposobnost Slovenije za preprečevanje in pregon podkupovanja tujih javnih uslužbencev," so ocenili v TI Slovenia.

Kot so v odzivu zapisali na ministrstvu za javno upravo, sicer niso pristojni za sistemsko urejanje integritete in preprečevanja korupcije oz. za področje preprečevanja podkupovanja tujih javnih uslužbencev. Konvencija OECD o preprečevanju podkupovanja tujih javnih uslužbencev ter zakon o integriteti in preprečevanju korupcije namreč spadata v resorno pristojnost ministrstva za pravosodje.

So pa poudarili, da sodelujejo v okviru preventivnih aktivnosti. Med temi so izpostavili redna usposabljanja pri upravni akademiji o ukrepih krepitve integritete ter nasprotja interesov pri vsakdanjem delu v javni upravi in še posebej na področju javnega naročanja.

Ministrstvo za javno upravo je skupaj s komisijo za preprečevanje korupcije in ministrstvom za finance povabljeno tudi k dopolnitvi izobraževalnih modulov za področje integritete, ki jih izvaja Slovenski državni holding za člane organov vodenja in nadzora družb, ki so v upravljanju SDH.

Obenem ministrstvo podpira prizadevanja za posodobitev akcijskega načrta za izvajanje resolucije o preprečevanju korupcije. Spremembe načrta je ministrstvo že predlagalo protikorupcijski komisiji v okviru rednega poročanja o izpolnjevanju obveznosti iz akcijskega načrta, so še zapisali na ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar