FinD - Novice - Nadzorni svet SDH z mednarodnim razpisom išče nova člana uprave
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.9.2018

Nadzorni svet SDH z mednarodnim razpisom išče nova člana uprave

Ljubljana, 13. septembra (STA) - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je danes objavil mednarodni razpis za dve prosti mesti člana uprave SDH. Razpis je nujen ob odhodu začasnega člana uprave Andreja Bertonclja na mesto finančnega ministra, po katerem bo v upravi ostala le še predsednica Lidija Glavina.

Uprava je po zakonu in statutu o SDH predvidena kot tričlanska, vendar sta od junijskega odhoda Nade Drobne Popovič v njej trenutno le Bertoncelj in Glavina. Ker bi odhod še Bertonclja, ki bo danes predvidoma imenovan za ministra v vladi Marjana Šarca, povzročil nesklepčnost uprave, so nadzorniki SDH pred kratkim sklenili, da bodo še danes sodišču predlagali nujno imenovanje začasnega člana uprave.

Medtem čakajo na prijave na razpis, danes objavljen v časniku Delo. Nanj se lahko prijavijo kandidati, ki jih odlikujeta osebna integriteta in poslovno etičnost, imajo izobrazbo druge stopnje ter deset let delovnih izkušenj na vodstvenih položajih, od tega vsaj tri leta v primerljivih dejavnostih oz. v vodenju večjih sistemov. Obvladati morajo slovenski in angleški jezik, v primeru mednarodne sestave uprave SDH pa mora imeti najmanj ena oseba znanje angleškega jezika na višji ravni, ena pa slovenskega jezika na višji ravni.

Med drugim kandidati ne smejo biti člani nadzornega sveta SDH, v zadnjih šestih mesecih pa niso smeli imeti funkcije v politični stranki, na katero bi bili voljeni ali imenovani. Prednost bodo imele osebe z izkušnjami s področja korporativnega upravljanja ter upravljanja in prestrukturiranja kapitalskih naložb in prodaje družb. K prijavi z življenjepisom morajo kandidati priložiti tudi vizijo opravljanja funkcije.

Nominacijska skupina nadzornega sveta SDH bo med prijavljenimi, ki bodo izpolnjevali vse pogoje, oblikovala ožji izbor kandidatov, s katerimi bo opravila razgovore. Prijave sprejemajo do 24. septembra do 12. ure.

Nadzorni svet SDH je odločitev, da bo uporabil tudi možnost imenovanja začasnega člana uprave prek sodišča, sprejel minuli teden ob obravnavi položaja, ki je nastal ob kandidaturi začasnega člana uprave SDH Andreja Bertonclja za finančnega ministra. Kdo bo kandidat, katerega imenovanje bodo predlagali sodišču, še ni znano.

Nadzorniki bi sicer lahko za začasnega člana uprave postavili nekoga iz nadzornega sveta, kar so v preteklosti že naredili, med drugim aprila letos z imenovanjem Bertonclja, vendar se za to niso odločili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar