FinD - Novice - Evropske borze nadaljujejo rast
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.9.2018

Evropske borze nadaljujejo rast

London, 12. septembra (STA) - Trgovanje na pomembnejših borzah v Evropi se je tudi danes začelo v pozitivnem vzdušju. S tem sledijo pozitivnim gibanjem v ZDA, kjer je bilo v torek opaziti pričakovanja optimističnih izjav po koncu zasedanja ameriške centralne banke ter morebitna presenečenja pri Applu. Koncern bo danes predstavil svoje najnovejše izdelke.

Indeks najpomembnejših podjetij v Evropi Eurostoxx 50 se je do okoli 10. ure zvišal za 0,25 odstotka in se giblje okoli 3320 točk.

V Frankfurtu je indeks DAX doslej pridobil 0,40 odstotka vrednosti, medtem ko v Parizu indeks CAC 40 beleži 0,63-odstotno rast. Izven območja evra se je v Londonu indeks FTSE 100 doslej zvišal za 0,16 odstotka.

V pričakovanju predstavitve novih modelov iphonov so se v torek v New Yorku Applove delnice podražile za 2,5 odstotka in pripomogle k visoki rasti panožnega indeksa. Rast tečajev delnic tehnoloških podjetij je tako pričakovati tudi danes v Evropi. Poleg tega vlagatelji že čakajo na četrtkovo zasedanje Evropske centralne banke ter na objavo podatkov o obsegu industrijske proizvodnje v EU v juliju.

Tečaj evra se je danes nekoliko znižal. Zjutraj so v Frankfurtu s skupno evropsko valuto trgovali po tečaju 1,1586 dolarja, kar je nekaj manj kot v torek zvečer, ko je bilo treba za en evro odšteti še nekaj več kot 1,16 dolarja. Evropska centralna banka je v torek popoldne določila tečaj evra pri 1,1574 dolarja.

Na pomembnejših borzah v Aziji so se tečaji danes večinoma znižali. Borza v Tokiu je zabeležila 0,27-odstoten padec indeksa Nikkei. V Hongkongu se je indeks Hang Seng znižal za 0,39 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite za 0,33 odstotka. Na Tajvanu so se delnice v povprečju pocenile za 0,28 odstotka, v Južni Koreji za 0,01 odstotka in v Avstraliji za 0,06 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar