FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.9.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 11. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) zbira nezavezujoče ponudbe za odkup terjatev do 23 pravnih oseb, ki izhajajo iz poslovnih razmerij iz naslova kreditov, garancij in transakcijskih računov. Kot so zapisali v sporočilu, objavljenem v Financah, je DUTB zainteresirana za prodajo svojih terjatev skupaj s pripadki in stranskimi pravicami do 23 pravnih oseb, ki so 31. julija letos znašale 113,35 milijona evrov. Rok za oddajo nezavezujočih ponudb je 10. oktober do 14. ure.

Delničarji družbe Sivent, ki je v lasti družb Eerste Niedering Fonds (90,22-odstotni lastniški delež) in AG (9,78-odstotni lastniški delež), so na ponedeljkovi skupščini potrdili preoblikovanje družbe iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Seznanili so se z revidiranim poročilom o poslovanju družbe in skupine za lani, upravnemu odboru in izvršni direktorici podelili razrešnico, za revizorja letošnjega poslovanja pa imenovali družbo Baker Tilly Evidas, izhaja iz zapisnika skupščine, danes objavljenega na Ajpesu.

Zimsko letni turistični center Golte ima novo vodstvo. Direktor družbe je s 15. avgustom za štiriletno mandatno obdobje postal Mitja Terče, nasledil je Sandija Brezovnika, izhaja iz današnje objave na Ajpesu.

Družba BTC je čez poletje izvedla več investicij. Nadaljuje se prenova podobe Dvorane A, ki se z izložbami odpira proti Kristalni palači. Najnovejša trgovina v tem sklopu je prodajalna znamke The Athlete's Foot pod okriljem Intersporta. V sklopu BTC se odpirajo tudi nekatere druge nove trgovine, recimo Office Shoes in Polleo Sport, prenovljena je tržnica BTC City, razširjen je Minicity, prihaja zabavno-izobraževalno središče Nogometna hiša zabave. Družba BTC je izvedla tudi nekatere dodatne naložbe v urejanje prometne infrastrukture in ozelenitev okolice, so še navedli v družbi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar