FinD - Novice - Pod peticijo Za podjetno Slovenijo podpisanih več kot 700 podjetij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.9.2018

Pod peticijo Za podjetno Slovenijo podpisanih več kot 700 podjetij

Ljubljana, 10. septembra (STA) - Peticijo Za podjetno Slovenijo, ki jo je v četrtek na spletni strani objavil Klub slovenskih podjetnikov (SBC), so po navedbah kluba podprle organizacije, ki imajo skupaj več kot 40.000 članov. Peticijo je doslej podpisalo več kot 700 podjetij, z imenom in priimkom pa skoraj 3000 državljanov. V SBC ocenjujejo, da gre za izjemen uspeh.

Ob tem so se zahvalili vsem organizacijam, ki so podprle peticijo, med drugim Obrtno podjetniški zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev Slovenije, Trgovinski zbornici Slovenije, Gospodarski zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Iniciativi Start:up Slovenija, Tehnološkemu parku Ljubljana, Združenju Manager, Zavodu mladi podjetnik in Združenju lastnikov nepremičnin.

Med podjetji pa so med podpisniki drugim navedena Postojnska jama, Jezeršek gostinstvo, Dewesoft, Lotrič meroslovje, Plastika Skaza, Polycom Škofja Loka in Yaskawa Slovenija. Pod peticijo je podpisano tudi podjetje Akrapovič. Lastnik podjetja Igor Akrapovič se je namreč odločil, da si bo zaradi napovedanih davčnih sprememb iz podjetja izplačal ves zadržani bilančni dobiček v vrednosti 32 milijonov evrov.

"Ali želimo, da vrhunski inovatorji ustvarjajo izdelke z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji, ob tem pa seveda tudi podjetja, ki bodo v prihodnosti ustvarjala visoke dobičke, nova delovna mesta, razvoj in s tem dobrobit družbe in države," se sprašuje SBC, potem ko so jih razburili nekateri deli koalicijske pogodbe, predvsem v delu glede sprememb davčne obravnave kapitalskih dobičkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar