FinD - Novice - Evropska sredstva za elektronsko poslovanje podjetij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.9.2018

Evropska sredstva za elektronsko poslovanje podjetij

Ljubljana, 07. septembra (STA) - Gospodarsko ministrstvo je v uradnem listu objavilo javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v mikro, malih in srednje velikih podjetjih obdobju 2019-2022. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 9,45 milijona evrov. Za Vzhodno Slovenijo bo na voljo šest milijonov evrov, za zahodno pa 3,5 milijona evrov.

Namen javnega razpisa je preko sofinanciranja upravičenih stroškov vzpostavitve ali nadgradnje elektronskega poslovanja podpreti mikro, mala in srednje velika podjetja. S prevzemom elektronskega načina poslovanja lahko ta lažje vstopajo v globalne verige vrednosti in na nove trge, povečajo mednarodno konkurenčnost svojega poslovanja, izboljšajo ter pospešijo interakcijo s poslovnimi partnerji v tujini, učinkoviteje pošiljajo in zbirajo informacije ter izboljšajo odnose v celotni dobavni verigi.

Predmet razpisa je tako sofinanciranje vzpostavitve ali nadgradnje elektronskega poslovanja s tujimi trgi v podjetjih, ki vključuje naslednje ukrepe: elektronsko izmenjavo med partnerji, digitalizacijo nastopov na sejmih, spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, produktno-prodajne videe in usposabljanja kot krepitev kompetenc.

Dodeljena sredstva za sofinanciranje posamezne operacije ne morejo biti nižja od 5000 evrov višja od 30.000 evrov, še navaja razpis.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar