FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.9.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 07. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Uprava Certe je objavila mnenje glede prevzemne ponudbe Postojnske jame in Certe holdinga za odkup preostalih delnic Certe, ki jih še nimata v lasti. Uprava ocenjuje, da predviden prevzem predstavlja pomembno priložnost in izjemen potencial na področju nadaljnjega razvoja turistične dejavnosti, skupne sinergije dopolnjevanja ponudbe, predvsem v pridobivanju gostov v terme. Prevzem s strani Postojnske jame pa podpira tudi uprava Certe holdinga. Kot so danes sporočili prek spletne strani Ljubljanske borze, predviden prevzem predstavlja nadaljevanje začrtane poti prevzemnika. Izjemne priložnosti vidijo v strateških ciljih na področju turizma.

Uprava in nadzorni svet Deželne banke Slovenije sta objavila sklic skupščine, ki bo potekala 9. oktobra. Uprava in nadzorni svet lastnikom predlagata, da namesto Viktorja Lenčeta, ki mu je prostovoljno prenehal mandat člana nadzornega sveta družb, v nadzorni svet imenujejo Iris Dežman, njen mandat bi potekel 30. junija 2020. V izvolitev za štiriletni mandat nadzornika predlagajo tudi Damjana Škofiča.

Na letošnji izvedbi srečanja strokovnjakov s področja informacijskih tehnologij (IT) CIO leta je naziv CIO leta prejela Barbara Tekavec Verlič, IT-menedžerka v Pivovarni Laško Union. Nagrajenka "si je prislužila visoke ocene kot ključna povezovalka poslovnih področij in informatike pri ustvarjanju zasnove in izvajanju celovite digitalne strategije v pivovarni, iskanju konkretnih rešitev in njihovi implementaciji", so po današnji podelitvi na Brdu pri Kranju zapisali organizatorji, družba Housing Co. Nagrado za digitalno preobrazbo leta je prejelo podjetje BTC, "ki je na področju digitalizacije naredilo korake, ki daleč presegajo slovenske okvire in so usmerjeni na globalni trg", so sporočili.

Družba Krka je od 31. avgusta so 6. septembra na Ljubljanski borzi odkupila 5299 lastnih delnic v skupni vrednosti 301.485 evrov. Po teh nakupih ima 805.942 lastnih delnic, kar predstavlja 2,458 odstotka vseh izdanih delnic, je prek spletni strani Ljubljanske borze danes sporočila Krka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar