FinD - Novice - V DZ zaslišanje novega kandidata za ministra za javno upravo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.9.2018

V DZ zaslišanje novega kandidata za ministra za javno upravo

Ljubljana, 10. septembra (STA) - Parlamentarnemu odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo se bo danes opoldne predstavil novi kandidat za ministra za javno upravo Rudi Medved, sicer aktualni poslanec LMŠ. Premier Marjan Šarec ga je predlagal za ministra iz kvote svoje LMŠ po umiku kandidature Tugomirja Kodelje.

Čeprav je Kodelja tako kot vseh drugih 15 Šarčevih ministrskih kandidatov na zaslišanju v DZ prejel zeleno luč pristojnega odbora, se je Šarec odločil za umik njegove kandidature. Svoje odločitve za zamenjavo javno ni obrazložil, po mnenju mnogih pa se Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, s svojim poznavanjem resorja na predstavitvi ni ravno izkazal.

Medvedovo kandidaturo, ki jo je uradno vložil v petek, pa je Šarec utemeljil z njegovimi strokovnimi referencami, dosedanjim delom in izkušnjami, so ob vložitvi zapisali v LMŠ.

Medved, ki je prejšnji teden kot predsednik parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor vodil zaslišanje dveh ministrskih kandidatov, bo svojo vizijo vodenja resorja matičnemu odboru predstavil danes.

Od kandidata, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Pogajanja s sindikati javnega sektorja, ki višje plače zahtevajo tudi v za zdaj zamrznjenih stavkah, bodo namreč eden trših orehov novega ministra za javno upravo.

Po današnjem zaslišanju Medveda pa bo nato predvidoma v četrtek tudi izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci glasovali o celotni listi ministrskih kandidatov. Za njeno izvolitev je potrebna večina navzočih poslancev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar