FinD - Novice - Hekerji British Airways ukradli podatke 380.000 plačilnih kartic
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.9.2018

Hekerji British Airways ukradli podatke 380.000 plačilnih kartic

London, 07. septembra (STA) - Hekerji so britanskemu letalskemu prevozniku British Airways v napadu na spletno stran in mobilno aplikacijo avgusta in septembra ukradli podatke 380.000 imetnikov plačilnih kartic. Gre za osebne in finančne podatke, ne pa tudi podatke o njihovih potovanjih in potnih listih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Urgentno preiskujemo krajo podatkov strank z naše spletne strani in mobilne aplikacije. Ukradeni podatki niso vključevali podatkov o potovanjih in potnih listih, kompromitirani so bili osebni in finančni podatki strank, ki so rezervacije opravili prek spletne strani in mobilne aplikacije," so v prevozniku v četrtek zapisali v sporočilu, v katerem so se strankam tudi opravičili zaradi incidenta.

O zadevi so obvestili policijo in druge pristojne organe. Ponovno so že tudi vzpostavili spletno stran, tako da se lahko potniki prek spleta normalno prijavijo na let.

Do napada je prišlo med 21. avgustom in 5. septembrom, ukradli pa so podatke imetnikov okoli 380.000 plačilnih kartic. Letalska družba stranke poziva, naj se posvetujejo s svojo banko oz. izdajateljem plačilne kartice. Glede morebitnih odškodnin v družbi pravijo, da bodo s strankami stopili v stik in morebitne zahteve reševali individualno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar