FinD - Novice - Nova zvijača goljufov, tokrat prek pošte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.9.2018

Nova zvijača goljufov, tokrat prek pošte

Kranj, 06. septembra (STA) - Policisti so zaznali novo zvijačo, s katero poskušajo goljufi od svojih tarč izvabiti denar. Dve gorenjski podjetji sta namreč naznanili sum goljufije, potem ko sta prek pošte prejeli priporočeno pošiljko z odkupnino, zanjo tudi plačali zahtevani znesek, nato pa ugotovili, da pri pošiljatelju nista ničesar naročili.

Dve podjetji z območja Gorenjske sta v sredo preko izvajalca poštnih storitev sprejeli priporočeno pošiljko z odkupnino v vrednosti približno 60 evrov. Na ovojnici je bil poleg podatkov podjetja tudi napis "Strogo zaupno", kot pošiljatelj pa je bil naveden "Davčni in pravni inštitut.EU", so sporočili s kranjske policijske uprave.

Obe podjetji sta znesek plačali, ker sta menili, da je pošiljatelj davčni organ in da je pošiljka v povezavi s poslovanjem podjetja. Ko so ovojnico odprli, so v njej našli dopis, v katerem se pošiljatelj zahvaljuje za naročilo "spletnega doživljenjskega dostopa do spletnega priročnika z vzorci pogodb". Podjetji te storitve nista naročili, dejanje pa sta zaradi suma goljufije naznanili policiji.

Spletna stran, ki je navedena v dopisu, sicer res obstaja, vendar podrobnejši pregled pokaže, da ne vsebuje nobenih informacij o lastništvu, je brez kontaktov ter ne izpolnjuje varnostnih zahtev glede varovanja zasebnosti.

Policisti zato prejemnikom poštnih pošiljk priporočajo, da vedno presodijo, ali bodo takoj plačali odkupnino za pošiljko. "Če je ne pričakujete, odložite morebiten prevzem pošiljke na kasnejši čas in prej podrobno preverite pošiljatelja. V kolikor ste to že storili, dejanje prijavite na najbližjo policijsko postajo," svetujejo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar