FinD - Novice - Rudi Medved novi kandidat za vodenje ministrstva za javno upravo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.9.2018

Rudi Medved novi kandidat za vodenje ministrstva za javno upravo

Ljubljana, 06. septembra (STA) - Predsednik vlade Marjan Šarec bo v petek predlagal novega kandidata za vodenje ministrstva za javno upravo, in sicer Rudija Medveda, so sporočili iz LMŠ. Medved bo kot kandidat nadomestil Tugomirja Kodeljo, ki ga je Šarec umaknil po zaslišanju na parlamentarnem odboru.

Rudi Medved je nekdanji novinar, med drugim je bil urednik na Radiu Slovenija , urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na TV Slovenija, odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje ter urednik oddaje 24 ur na POP TV. Od leta 2012 je direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi. Na zadnjih parlamentarnih volitvah je bil izvoljen v DZ na listi LMŠ.

Kandidaturo bo Šarec uradno vložil v petek, novi kandidat pa se bo moral v treh dneh predstaviti pred pristojnim delovnim telesom v DZ.

Šarec se je namreč v sredo odločil, da bo namesto Kodelje predlagal drugega kandidata. Kodelja je v torek sicer prestal zaslišanje pred matičnim odborom, a se po mnenju mnogih s svojim poznavanjem resorja ni ravno izkazal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar