FinD - Novice - Evropske borze še naprej v rdečem, evro gor, nafta dol
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.9.2018

Evropske borze še naprej v rdečem, evro gor, nafta dol

Frankfurt/Pariz/London, 05. septembra (STA) - Evropske borze so trgovanje končale pod gladino. V ospredju so še vedno skrbi vlagateljev glede trgovinskega spora. Evro je malenkost pridobil, cene nafte so se znižale.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 je danes izgubil še 1,30 odstotka, potem ko je v torek izgubil odstotek.

Podobno so izgubljali indeksi na evropskih borzah. Indeks CAC 40 v Parizu je danes izgubil nekaj več kot 1,5 odstotka, v Frankfurtu je indeks DAX potonil za 1,4 odstotka, v Londonu je bil FTSE 100 ob en odstotek.

V Zürichu se je indeks SMI oblikoval približno prav toliko nižje, na Dunaju je indeks ATX izgubil 0,6 odstotka. V Milanu je medtem indeks FTSE MIB končal tik pod gladino.

Tudi v New Yorku se tečaji vrednostnih papirjev večinoma gibljejo v negativnem območju. Industrijski indeks Dow Jones je približno tri ure pred koncem trgovanja tik nad gladino, širši indeks S&P 500 izgublja približno tretjino odstotka, tehnološki indeks Nasdaq skoraj odstotek.

Skupna evropska valuta v primerjavi z dolarjem malenkost pridobiva. Pozno popoldne so z evrom v Frankfurtu trgovali po tečaju 1,1626 dolarja, v torek pri 1,1600 dolarja. ECB je referenčni tečaj evra danes postavila pri 1,1582 dolarja (v torek pri 1,1562 dolarja).

Cene nafte so šle navzdol. Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte je bilo treba na borzi v New Yorku popoldne po evropskem času odšteti 69,13 dolarja, kar je 73 centov manj kot v torek, v Londonu pa so se pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej pocenile za 67 centov na 77,50 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar