FinD - Novice - Opel želi 2000 delavcev prenesti na francosko inženirsko podjetje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2018

Opel želi 2000 delavcev prenesti na francosko inženirsko podjetje

Mainz, 05. septembra (STA) - Nemški avtomobilski proizvajalec Opel, ki je v lasti francoske skupine PSA, načrtuje do okoli 2000 zaposlenih v svojem razvojnem centru v Rüsselsheimu prenesti na francosko inženirsko družbo Segula Technologies. S tem naj bi se izognili odpuščanju v okviru prestrukturiranja, poročajo tuje tiskovne agencije.

O morebitnem "strateškem partnerstvu" so danes javnost obvestili v obeh družbah. Šef Opla Michael Lohscheller je dejal, da se v razvojnem centru, v katerem je sicer zaposlenih skupno 7000 ljudi, soočajo z velikim upadom dela, potem ko so dokončali še zadnje posle za nekdanjega lastnika General Motors (GM).

"Cilj je jasen: v razvoju v Rüsselsheimu želimo zagotoviti delovna mesta, in sicer dolgoročno," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Lohscheller. Po njegovih besedah je Segula predstavila prepričljiv koncept prihodnjega povečanja zmogljivosti v Nemčiji - skupina, ki zaposluje skupno 11.000 ljudi in že sodeluje s PSA, želi v svojem obratu v Rüsselsheimu vzpostaviti svoj center odličnosti za severno Evropo.

Vodstvo Opla bo svoj predlog sedaj podrobno predstavilo predstavnikom zaposlenih. Želi si, da bi do dogovora prišlo, saj bodo tako dejansko zagotovili delovna mesta in obetavno prihodnost za vse, je dejal Lohscheller.

Opel je lani, ko ga je prevzel PSA, začel obsežno prestrukturiranje. Do leta 2020 načrtuje prihraniti 1,1 milijarde evrov, in sicer v glavnem prek prostovoljnih odhodov zaposlenih in deljenja opreme in tehnologije z materinsko družbo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Vodstvo Opla lahko glede na dogovor s sindikatom IG Metall in svetom delavcev število zaposlenih zmanjša za do 3700, preostalih 15.000 delovnih mest pa naj bi bilo zagotovljenih do vključno leta 2023, poroča dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar