FinD - Novice - Električna energija za gospodinjstva v drugem četrtletju dražja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2018

Električna energija za gospodinjstva v drugem četrtletju dražja

Ljubljana, 05. septembra (STA) - Povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce je bila v Sloveniji v drugem četrtletju leta šest odstotkov višja kot v prvem četrtletju. Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce se v tem obdobju ni spremenila. Cene zemeljskega plina in električne energije za negospodinjske odjemalce pa so bile nižje.

Povprečna cena električne energije za gospodinjske odjemalce je v Sloveniji v drugem četrtletja znašala 0,16 evra na kilovatno uro, to je šest odstotkov več kot v prvem četrtletju. Povprečna cena električne energije za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost pa je dosegla 0,07 evra na kilovatno uro, kar je sedem odstotkov manj kot v predhodnem četrtletju.

Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjstva se v primerjavi s prvim četrtletjem ni spremenila in je ostala pri 0,05 evra na kilovatno uro. Povprečna cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce brez davka na dodano vrednost pa se je znižala za štiri odstotke na 0,03 evra na kilovatno uro.

Mednarodna primerjava cen električne energije za drugo polletje lanskega leta kaže, da je cena električne energije z vsemi davki za gospodinjske odjemalce v Sloveniji dosegla 79 odstotkov povprečja v EU, cena brez DDV za negospodinjske odjemalce pa 70 odstotkov povprečja v uniji.

Cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce z vsemi davki je v Sloveniji v drugem polletju 2017 znašala 84 odstotkov povprečja EU, cena brez DDV za negospodinjske odjemalce pa je bila od povprečja unije za 14 odstotkov višja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar