FinD - Novice - Trgovinske skrbi udarile po svetovnih borzah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2018

Trgovinske skrbi udarile po svetovnih borzah

New York, 04. septembra (STA) - Zaskrbljenost zaradi trgovinskih vojn ameriškega predsednika Donalda Trumpa ostaja prevladujoča sila na svetovnih borzah. V New Yorku se je po prazničnem ponedeljku danes trgovanje začelo s padci osrednjih indeksov.

Industrijski indeks Dow Jones je v prvih minutah trgovanja izgubil 0,55 odstotka vrednosti. Širši indeks S&P 500 se je spustil 0,18 odstotka nižje, tehnološki indeks Nasdaq pa je beležil 0,73-odstotni padec.

Azijske borze so danes večinoma končale z rastjo, a so bili vlagatelji previdni. Še vedno namreč čakajo na razvoj trgovinskega spora med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom ter Kitajsko in Kanado. Evropske borze pa so obarvane rdeče.

Precej nervoze še naprej vlada zaradi poročila, da naj bi želel Trump še pred koncem tega tedna uvesti visoke carine na uvoz s Kitajske v višini 200 milijard dolarjev.

Na valutnih trgih je med drugim na udaru funt, saj se britanska premierka Theresa May sooča z uporom v lastni stranki zaradi načrtov izvedbe brexita. To sicer nudi nekaj podpore tečajem na londonski borzi.

Indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 se je do 15.30 spustil 1,32 odstotka nižje. V Frankfurtu je DAX izgubljal 1,26 odstotka in v Parizu CAC 40 1,48 odstotka vrednosti. V Londonu je bil FTSE 100 0,74 odstotka pod izhodiščem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar