FinD - Novice - Nafta cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2018

Nafta cenejša

Singapur, 05. septembra (STA) - Cene nafte so se v azijskem elektronskem trgovanju danes znižale. Pomembnejših signalov za naftni trg sicer ni bilo, zaradi praznika bodo en dan kasneje objavljeni tudi podatki o zalogah nafte v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriška vlada sveže podatke o zalogah nafte in destilatov v ZDA običajno objavlja ob sredah. Ker pa je bil tokratni ponedeljek v ZDA praznični dan, bodo podatki ta teden javnosti na voljo šele v četrtek.

Stanje zalog v ZDA, ki so največja svetovna porabnica nafte, je sicer vsak teden eden najpomembnejših signalov za naftni trg.

V odsotnosti drugih podatkov so vlagatelji danes upoštevali predvsem pričakovano zaostrovanje trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko. Zmanjšanje obsega globalne trgovine bi lahko vodilo do padcev proizvodnje, to pa k manjšemu povpraševanju po nafti.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom oktobra je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 69,24 dolarja, kar je 63 centov manj kot v torek. Sod severnomorske nafte brent z novembrskim dobavnim rokom je stal 77,68 dolarja, kar je 49 centov manj kot dan prej.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar