FinD - Novice - Svet UKC Ljubljana danes o polletnem poročilu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2018

Svet UKC Ljubljana danes o polletnem poročilu

Ljubljana, 05. septembra (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo danes med drugim obravnaval polletno poročilo UKC. Kot je v pogovoru za enega od časnikov pred dnevi povedal generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder, trenutno sicer kaže, da bo letošnja izguba manjša kot lani, vendar ne bistveno, saj so pogoji še slabši.

Šabeder je za Dnevnik še pojasnil, da upajo predvsem, da bodo lahko ustavili dosedanje naraščanje finančnih težav in da se bodo sčasoma poznali tudi učinki sanacijskih ukrepov. Sicer je njihov cilj, da bo bolnišnica brez izgub leta 2022, vendar bo to težko zagotoviti.

Pri tem je opozoril, da so program zdravljenj, ki so jim ga odmerili za celo leto, ponekod presegli že v prvih šestih mesecih. Plače zaposlenih v zdravstvu pa se medtem povečujejo, ne da bi plačila zdravstvene blagajne pokrila višje odhodke. V UKC Ljubljana so po njegovih navedbah v prvi polovici leta na ta račun imeli okoli 6,2 milijona evrov dodatnih stroškov.

Šabeder je v pogovoru še dejal, da bi bilo dodaten denar, ki bo letos na voljo za slovensko zdravstvo, najbolj smiselno preliti v dvig priznanih cen zdravstvenih storitev.

Svet UKC se bo sicer danes posebej seznanili tudi s poslovanjem in predvidenimi ukrepi na nevrološki in na pediatrični kliniki.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar