FinD - Novice - Na današnjem nadaljevanju zaslišanj ministrskih kandidatov tudi Bratuškova in Fakin
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.9.2018

Na današnjem nadaljevanju zaslišanj ministrskih kandidatov tudi Bratuškova in Fakin

Ljubljana, 05. septembra (STA) - V DZ se bodo danes nadaljevala zaslišanja ministrskih kandidatov, ki jih je predložil predsednik vlade Marjan Šarec. Po torkovi predstavitvi šestih kandidatov jih bo danes na vrsti pet, med njimi tudi predsednica koalicijske SAB Alenka Bratušek, ki kandidira za infrastrukturno ministrico, in kandidat za ministra za zdravje Samo Fakin.

Bratuškova in Fakin se bosta na ločenih sejah pristojnih delovnih teles predstavila ob 12. uri. Fakina v vladno ekipo predlaga LMŠ, ki se je s koalicijskimi partnericami odločila področje zdravstva uvrstiti med prednostne naloge nove vlade.

Že pred tem se bosta ob 9. uri predstavila kandidat za ministra za okolje in prostor na predlog SMC Jure Leben in kandidat za ministra za kulturo Dejan Prešiček, ki ga v vlado predlaga SD.

Popoldne ob 15. uri bo sledila še predstavitev kandidata za ministra brez resorja, pristojnega za področje Slovencev v zamejstvu in po svetu Petra Jožefa Česnika, ki je sicer trenutno poslanec SAB.

Zaslišanja preostalih petih ministrskih kandidatov bodo v četrtek. Predsednik posameznega delovnega telesa mora najpozneje 48 ur po zaslišanju predsedniku DZ in predsedniku vlade poslati mnenje o predstavitvi predlaganega kandidata, ki ga je sprejelo delovno telo. Predsednik vlade pa lahko najkasneje v treh dneh po prejemu mnenja predlog kandidature za ministra umakne, predloži lahko tudi novo kandidaturo. Glasovanje o listi ministrskih kandidatov je sicer pričakovati prihodnji teden.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar