FinD - Novice - Za promocijo varnosti in zdravja pri delu dober milijon evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.9.2018

Za promocijo varnosti in zdravja pri delu dober milijon evrov

Ljubljana, 03. septembra (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori javnemu razpisu za sofinanciranje usposabljanja delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu v vzhodni in zahodni Sloveniji. Na voljo bo 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 905.000 evrov.

Kot so sporočili z vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo prispevek na območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija znašal nekaj manj kot 600.000 evrov, na območju kohezijska regija Zahodna Slovenija pa 532.000 evrov.

Predmet javnega razpisa je podpora projektu, ki bo pripomogel k dvigu kulture varnosti in zdravja pri delu v organizacijah, so pojasnili na omenjeni vladni službi in dodali, da bodo na ta način zagotovljeni boljši pogoji dela za delavce, zlasti starejše od 45 let.

V okviru projekta bodo med drugim izvedli e-učilnice za usposabljanje in ozaveščanje delodajalcev, oblikovali izobraževalne posnetke s konkretnimi prilagoditvami delovnih mest in promocijske posnetke, namenjene širši javnosti.

Javni razpis sledi reševanju problematike nizke stopnje zaposlenosti starejših od 55 let zaradi zgodnjega upokojevanja in visokega deleža bolniških odsotnosti zaposlenih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar