FinD - Novice - Po dopustih nadaljevanje pogajanj v Siju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.9.2018

Po dopustih nadaljevanje pogajanj v Siju

Ravne na Koroškem/Jesenice, 03. septembra (STA) - Ob soglasju socialnih partnerjev so v skupini Slovenska industrija jekla (Sij) v času poletnih dopustov prekinili pogajanja in jih bodo nadaljevali po dopustih, so za STA pojasnili v Siju. Pogajajo se o sistemu nagrajevanja in podjetniški kolektivni pogodbi, napovedano je bilo tudi, da se bodo lotili prenove plačnega sistema.

V skupini Sij so že pripravili nov model nagrajevanja zaposlenih in ga usklajevali znotraj skupine, osnutek pa tudi že predstavili sindikatom. Predvidoma v septembru bodo nadaljevali pogajanja o podjetniški kolektivni pogodbi, so še pojasnili v Siju.

Podrobnosti dosedanjih dogovorov niso znane. Za pojasnila o stališčih sindikata predsednik Skei konference v družbah Sij na Ravnah na Koroškem Boris Štriker za STA danes ni bil dosegljiv.

Sindikati v skupini Sij si sicer že od lani prizadevajo z upravo doseči dogovor glede več zahtev. Ker napredka v dogovarjanjih niso dosegli, je sindikat Skei spomladi v Metalu napovedal zbore delavcev, a jih nato ni izvedel, saj je še pred napovedanimi zbori sindikata razmere na zborih delavcev v Metalu in Acroniju pojasnjevalo vodstvo Sija.

Za skupno mizo so strani nato sedle 24. maja letos in tako nadaljevale pogovore o prenovi kadrovskih sistemov v skupini, ki so se začeli lani in so zastali med drugim tudi zaradi sprememb v upravi Sija, ki v polni sestavi deluje od aprila letos. Maja so se strani dogovorile za nadaljnja pogajanja, ki pa so bila čez poletje, kot omenjeno, zaradi dopustov prekinjena.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar