FinD - Novice - Evropske borze večinoma začele s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.9.2018

Evropske borze večinoma začele s padci

Frankfurt/Pariz/London, 03. septembra (STA) - Trgovalni dan na borza v območju evra se je začel v znamenju padcev, medtem ko borza v Londonu beleži rast. V ospredju pozornosti je trgovinski spor med ZDA in Kitajsko, saj bi lahko ameriški predsednik Donald Trump že ta teden uvoz s Kitajske v vrednosti 200 milijard dolarjev obremenil z visokimi carinami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trgovinski odnosi med ZDA in Kitajsko ostajajo napeti. Doslej sta državi uvedli carine in proticarine na okoli 50 milijard dolarjev medsebojne trgovine, Trump pa naj bi se zavzemal, da bi ZDA še ta teden uvedle dodatne carine na kitajski uvoz v višini 200 milijard dolarjev.

V ospredju so tudi težave številnih hitro rastočih gospodarstev. Pod pritiskom se je danes znova znašla turška lira, okoli najnižje ravni v zadnjih 20 letih se še naprej giblje indonezijska rupija.

Argentinska vlada naj bi danes napovedala nove ukrepe za spopad z aktualno finančno krizo, v okviru katere je peso letos izgubil že okoli polovico vrednosti - ukinili naj bi določena ministrstva in uvedli vrsto gospodarskih ukrepov.

Nekaj pred 10. uro je bil indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 0,26 odstotka pod gladino. V Frankfurtu je DAX izgubljal 0,37 odstotka, v Parizu pa CAC 40 0,30 odstotka vrednosti. Bolj pozitivno je bilo razpoloženje v Londonu, kjer je FTSE 100 v slabi uri trgovanja pridobil 0,49 odstotka vrednosti.

Tečaj evra je nekoliko pridobil. Zjutraj je bilo treba za en evro odšteti 1,161 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta podražila za 0,19 odstotka.

V Tokiu je Nikkei 225 izgubil 0,69 odstotka vrednosti. V Sydneyju se je All Ordinaries znižal za 0,18 odstotka in v Seulu Kospi za 0,68 odstotka. V Hongkongu se je Hang Seng spustil 0,63 odstotka, v Šanghaju pa SEE Composite 0,17 odstotka nižje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar