FinD - Novice - Cene nafte nekoliko nižje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.9.2018

Cene nafte nekoliko nižje

Singapur, 03. septembra (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko znižale, vlagatelji pa po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pogledujejo predvsem na ponudbeno stran trga, kjer se bodo v prihodnjih mesecih pokazali učinki gospodarskih sankcij ZDA proti Iranu.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena oktobra, je treba trenutno odšteti 69,58 dolarja, kar je 22 centov manj kot ob koncu petkovega trgovanja. Teksaška nafta za dobavo v oktobru se je pocenila za 21 centov na 77,43 dolarja.

Vlagatelji zadnje dni pogledujejo na ponudbeno stran povpraševanja, kjer jih skrbi učinek drugega kroga ekonomskih sankcij ZDA proti Iranu. V Washingtonu nameravajo z novembrom proti državi namreč zaostriti sankcije, med drugim bo veljala prepoved trgovanja z iransko nafto. Trg se sprašuje, ali bodo ostale velike proizvajalke, kot sta Savdska Arabija in Rusija, pokrile vrzel, ki bo nastala z zmanjšanjem ponudbe zaradi Irana.

Naftni trg pa zanima tudi usoda trgovinskih napetosti med ZDA in nekaterimi njenimi največjimi zunanjetrgovinskimi partnericami. Če se bo dogajanje zaostrilo v smeri prave trgovinske vojne, bo to skoraj gotovo zmanjšalo dinamiko v svetovnem gospodarstvu in s tem povpraševanje po nafti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar