FinD - Novice - Postojnska jama s prevzemno ponudbo za preostale delnice Certe in Certe Holdinga
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.8.2018

Postojnska jama s prevzemno ponudbo za preostale delnice Certe in Certe Holdinga

Cerkno, 31. avgusta (STA) - Družba Postojnska jama je objavila prevzemno ponudbo za odkup delnic Certe in Certe Holdinga, ki jih še nima v lasti. Za delnico Certe ponujajo sedem, za delnico Certe Holdinga pa 3,2 evra, kar je enako, kot so ponujali v prejšnji ponudbi. Predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj meni, da je to zadnja priložnost za lastnike.

Prevzemna ponudba se nanaša na 68.690 delnic Certe holdinga (Postojnska jama jih ima v lasti že 1,69 milijona oz. 78,71 odstotka) in na 499.333 delnic Certe (v lasti jih imajo že 1,76 milijona oz. 77,90 odstotka). Pri ponudbi za delnice Certe sta sicer dva ponudnika, poleg Postojnske jame tudi Certa holding.

Po Batageljevih besedah je to dobra in tudi zadnja priložnost za lastnike, da prodajo delnice. To je posebej pomembno v obdobju, ko se napoveduje visoko obdavčevanje kapitalskih dobičkov. Kot je dejal Batagelj po današnji skupščini Certe Holdinga v Cerknem, je to "morda zadnja priložnost, da lastniki delnic dobijo denar, namesto da jim polovico privarčevanih prihrankov pobere država".

Prevzemni ponudbi sta veljavni od 1. septembra do 1. oktobra, razen če se bo ponudba podaljšala. Iz Certe holdinga so danes sporočili, da so prevzemno ponudbo prejeli. Ko jo bodo preučili, bodo o njej podali mnenje. Prag uspešnosti prevzemih ponudb sicer ni bil določen.

Na današnji skupščini Certe Holdinga pa so delničarji podprli predlog uprave in nadzornega sveta, da se bilančna izguba, ki po revidiranih izkazih na dan 31. decembra znaša 97.338 evrov, v celoti pokrije iz kapitalskih rezerv, so sporočili iz družbe.

Skupščina se je seznanila z letnim poročilom družbe za leto 2017 in podelila razrešnico za lansko poslovno leto upravi družbe in nadzornemu svetu. Za revidiranje računovodskih izkazov družbe za tekoče leto so imenovali Revizijsko družbo ACAM iz Ljubljane.

Predstavnik večinskega lastnika Batagelj je bil zadovoljen z iztekom skupščine, ki je minila rekordno hitro. Po njegovem mnenju so se zadeve v Cerknem umirile do te mere, da bo možno v naslednjih letih začeti nove naložbe v turistično gospodarstvo.

Kot je poudaril Batagelj, so ljudje sprejeli njegov razvojni koncept, kar da je dobra popotnica, da bo v Cerknem kmalu tudi kaj videti.

Trenutno vse moči usmerjajo v selitev blagovnice, ki zavzema velik del kompleksa Hotela Cerkno. Hkrati delajo na projektni dokumentaciji za temeljito prenovo hotela, kjer Batagelj napoveduje tudi dokončno prenovo term. V načrtu je še pomembna sanacija objekta Alpska perla na smučišču Cerkno, predvsem v apartmajskem delu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar