FinD - Novice - Študija: Prebiranje elektronske pošte na poti na delo bi se moralo šteti v delovni čas
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.8.2018

Študija: Prebiranje elektronske pošte na poti na delo bi se moralo šteti v delovni čas

London, 30. avgusta (STA) - Delavci svoj čas na poti na delo redno namenjajo za prebiranje in odgovarjanje poslovne spletne pošte, zato bi se morala ta pot šteti v njihov delovni čas, menijo britanski raziskovalci. V novi raziskavi so namreč ugotovili, da se je zaradi brezžičnega interneta na vlakih posameznikov delavnik podaljšal.

Raziskovalci z univerze West of England v Bristolu so z novo študijo ugotavljali vpliv brezplačnega brezžičnega interneta na vlakih, ki vozijo na relaciji London-Birmingham ter London-Aylesbury.

V raziskavi, ki bo danes predstavljena na inštitutu Royal Geographical Society, so obravnavali pot na delo 5000 ljudi, poroča britanski BBC.

V študiji so ugotovili, da je kar 54 odstotkov uporabnikov brezžičnega interneta na vlaku med vožnjo na delo pošiljalo poslovno elektronsko pošto, medtem ko so drugi za ta namen uporabljali lastne mobilne podatke, poroča britanski BBC.

Zaposleni so se na poti na delo seznanjali z elektronsko pošto, ki so jo dobili pred začetkom delovnega dne, medtem ko so med vračanjem domov zaključevali delo, ki ga niso utegnili dokončati v rednem delovnem času.

Kot je pojasnil eden od potnikov na poti iz Londona v Birmingham, mu vožnja omogoča dokončanje dela, ki mu ga kasneje ne bo potrebno opraviti doma.

Študija je sicer sprožila številna vprašanja o razločevanju delovnega in zasebnega ravnotežja. Raziskovalka Juliet Jain je dejala, da so pametni telefoni in dostop interneta na telefonih "zameglili mejo" med delom in zasebnim življenjem. Ob tem je opozorila, da bi delodajalci z upoštevanjem poti na delo kot delovnega časa želeli "večji nadzor in odgovornost" zaposlenih v njihovem prostem času.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar