FinD - Novice - Ryanair na Irskem priznal sindikat kabinskega osebja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.8.2018

Ryanair na Irskem priznal sindikat kabinskega osebja

Washington, 30. avgusta (STA) - Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je na Irskem pristal na priznanje statusa sindikata kabinskega osebja. S tem je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP stopil korak naprej v dolgotrajnem procesu izboljšanja pogojev dela zaposlenih, ki so svoje nezadovoljstvo v zadnjih mesecih izkazovali z več stavkami.

Irski letalski prevoznik je sporočil, da so sklenili dogovor s sindikatom Forsa. Že prej je Ryanair podobne sporazume sklenil s sindikati kabinskega osebja v Italiji, Nemčiji in Veliki Britaniji.

"Zadovoljni smo, da smo podpisali sporazum, s katerim priznavamo sindikat Forsa na Irskem," je dejal vodja kadrovske službe v Ryanairu Eddie Wilson. Prevoznik tako nadaljuje s priznavanjem sindikatov v družbi, pripravljajo se tudi na priznanje statusa sindikata pilotov, še poroča AFP.

Ryanair je popustil po tem, ko so piloti v več evropskih državah v začetku meseca izvedli 24-urno stavko, v sklopu katere je moral prevoznik odpovedati več sto letov, prizadetih pa je bilo več tisoč potnikov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar