FinD - Novice - Vlada z 20 milijoni evrov dokapitalizirala 2TDK
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.8.2018

Vlada z 20 milijoni evrov dokapitalizirala 2TDK

Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Odhajajoča vlada Mira Cerarja je na današnji seji sprejela akt o ustanovitvi družbe 2TDK in njen dopolnjen poslovni načrt, obenem pa je družbo, ki bo skrbela za projekt drugi tir med Divačo in Koprom, dokapitalizirala z 20 milijoni evrov. Do konca leta bo sicer država 2TDK dokapitalizirala še s 179 milijoni evrov.

Kapitalski vložek Slovenije v projektno podjetje 2TDK bo skupaj znašal 200 milijonov evrov. Milijon evrov je država na družbo prenesla lani, celotna dokapitalizacija pa bo izvedena letos.

Poleg dokapitalizacije je vlada kot ustanoviteljica in edina družbenica družbe 2TDK na današnji seji sprejela akt o ustanovitvi družbe 2TDK, ki med drugim določa dejavnost družbe, osnovni kapital, naknadna vplačila, upravljanje družbe in njene organe, finančno poslovanje družbe ter sodelovanje delavcev pri upravljanju.

Kot so pojasnili na uradu vlade za komuniciranje, se je akt spremenil oziroma dopolnil le v delih, ki zahtevajo uskladitev z zakonom o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge med Divačo in Koprom.

S kapitalsko naložbo v 2TDK upravlja vlada, ki je zato pristojna tudi za imenovanje nadzornega sveta. Akt bo omogočal ministrstvu za infrastrukturo in ministrstvu za finance udeležbo na sejah nadzornega sveta in seznanitev z gradivom za seje nadzornega sveta.

Na svoji zadnji seji je odhajajoča vlada sprejela tudi dopolnjen poslovni načrt družbe 2TDK, ki se je prav tako uskladil z določbami zakona o drugem tiru, po katerem je 2TDK postal investitor projekta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar