FinD - Novice - Skupina KD v polletju s pet odstotki manj prihodkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.8.2018

Skupina KD v polletju s pet odstotki manj prihodkov

Ljubljana, 29. avgusta (STA) - Skupina KD, ki za zdaj še vključuje zavarovalnico Adriatic Slovenica, je v prvem polletju ustvarila 161 milijonov evrov prihodkov, kar je pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Ob tem je vknjižila čisto izgubo v višini 1,8 milijona evrov, potem ko je bila ta v enakem lanskem obdobju pri 0,2 milijona evrov.

Bruto dobiček iz poslovanja je medtem dosegel 8,2 milijona evrov in tistega iz prvega polletja lani presegel za 28 odstotkov.

Skupina 97 odstotkov prihodkov ustvari iz zavarovalništva, saj je njen ključni del zavarovalnica Adriatic Slovenica, preostanek pa odpade na upravljanje premoženja in finančne storitve ter tudi upravljanje nepremičnin.

Prav v tem polletju je krovna družba skupine KD Group zavarovalnico s sedežem v Kopru prodala družbi Generali CEE, ki je del italijanske Generali Group. Kupnina za 100-odstotni delež znaša 245 milijonov evrov, posel pa bo po napovedih zaključen v drugi polovici leta.

Adriatic Slovenica je sicer v prvem šestmesečju obračunala za 157,2 milijona evrov bruto premije, kar je dva odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju, kosmata obračunana škoda pa je s 113,7 milijona evrov tisto iz enakega obdobja lani presegla za en odstotek. Čisti dobiček je bil s 5,2 milijona evrov za 26 odstotkov višji kot v prvem polletju 2017.

Skupaj z Adriatic Slovenico bo sicer KD Group prodala tudi družbo KD Skladi, katere vzajemni skladi so v prvem polletju upravljali s 519,9 milijona evrov sredstvi, kar je dva odstotka manj kot v prvem polletju lani. Poslovni prihodki družbe so ob tem narasli za dva odstotka na 4,7 milijona evrov, čisti dobiček pa za en odstotek na 1,1 milijona evrov.

V prvem letošnjem polletju se je sicer po dolgotrajni bolezni poslovil dolgoletni vodilni v skupini Matjaž Gantar, predsednik upravnega odbora pa je namesto njega postal Aleksander Sekavčnik.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar