FinD - Novice - Odhajajoča Cerarjeva vlada bo potegnila črto pod mandat
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.8.2018

Odhajajoča Cerarjeva vlada bo potegnila črto pod mandat

Ljubljana/Brdo pri Kranju, 30. avgusta (STA) - Odhajajoči premier Miro Cerar in njegovi ministri bodo na današnji seji vlade imeli še nekaj dela, a je pričakovati, da bodo potegnili črto pod štiriletno delo v tem mandatu. Ta se dokončno izteka po podpisu koalicijske pogodbe med peterico strank. Ta teden bo v DZ vložen tudi predlog liste nove vlade, ki nastaja pod okriljem Marjana Šarca.

Če bodo poslanci v DZ potrdili ministrske kandidate, bi lahko bila nova vlada po napovedih novoizvoljenega predsednika vlade Šarca operativna v dveh tednih. Takrat se bo tudi dokončno poslovila Cerarjeva vlada, ki se bo danes sešla na 186. redni seji, opravila pa je tudi 270 dopisnih. Prostore na Gregorčičevi bodo ministri in premier v odhajanju danes izjemoma zamenjali s Kongresnim centrom na Brdu pri Kranju.

Začetek dela Cerarjeve vlade so zaznamovale kadrovske menjave, ko se je v kratkem obdobju zamenjalo kar nekaj ministrov. Šolski resor so vodile tri ministrice, menjali so se šefi gospodarskega, obrambnega in kulturnega resorja ter vladne službe za razvoj in kohezijo. Nazadnje je z ministrskega mesta odstopil finančni minister Dušan Mramor.

Cerarjeva vlada se je v štiriletnem mandatu srečala z močno opozicijo. Zoper člane vlade je bil vloženih kar devet interpelacij, vse so ministri prestali. Poslanci so razpravljali tudi o interpelaciji celotne vlade.

Dvanajsta slovenska vlada mandata ni izkoristila v celoti, saj je Cerar marca, potem ko je vrhovno sodišče razveljavilo referendum o drugem tiru, odstopil. Do oblikovanja nove odhajajoča vlada tako opravlja le tekoče posle.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar