FinD - Novice - Svet UKC Maribor o posebnem programu anesteziologije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.8.2018

Svet UKC Maribor o posebnem programu anesteziologije

Maribor, 28. avgusta (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes potrjeval poseben program na področju anesteziologije, ki bo omogočal dodatno delo domačih zdravnikov po podjemnih pogodbah. Na ta način želijo zagotoviti nemoteno izvajanje anesteziološke dejavnosti po zaključku sodelovanja s hrvaškimi anesteziologi.

Posebni program bi izvajalo 33 zdravnikov specialistov anesteziologije, zaenkrat do konca leta 2019. "UKC Maribor je izčrpal vse možnosti zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva na področju anesteziologije z lastnimi zaposlenimi in zunanjimi izvajalci, vendar zaradi pomanjkanja zdravnikov specialistov anesteziologije kljub reorganizaciji in drugim oblikam dela zdravstvenih storitev v predvidenem obsegu ni možno zagotavljati," so pojasnili v vodstvu UKC maribor.

Ta mesec je prenehala veljati sporna pogodba z Inštitutom za raziskave v medicini (IRM), prek katere so v UKC Maribor pomagali anesteziologi s Hrvaške. Prejšnji teden so v Maribor prišli še zadnji med njimi.

Pogodbo je sklenil prejšnji direktor Gregor Pivec, razdrl pa njegov naslednik Janez Lavre kot vršilec dolžnosti direktorja po Pivčevem odstopu s položaja.

Sklepanje podjemnih pogodb za opravljanje zdravstvenih storitev s svojimi zaposlenimi v zdravstvenih zavodih praviloma ni dovoljeno, razen če gre za opravljanje zdravstvenih storitev v okviru državnih presejalnih programov in drugih posebnih programov, ki jih potrdi minister za zdravje in imajo zagotovljen vir financiranja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar