FinD - Novice - Vlada železniško povezavo z Magno uvrstila med razvojne programe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.8.2018

Vlada železniško povezavo z Magno uvrstila med razvojne programe

Ljubljana, 23. avgusta (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji v veljavni načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021 uvrstila projekt, ki predvideva navezavo industrijskega območja v občini Hoče-Slivnica, kjer gradijo tudi Magnino lakirnico, in mariborskega letališča na obstoječe železniško omrežje. Magna bo za progo prispevala 4,4 milijona evrov.

V okviru prve faze bo zgrajena tirna povezava v dolžini 230 metrov, ki bo predvidoma financirana s proračunskimi sredstvi v višini 5,3 milijona evrov. Za financiranje gradnje celotne tirne povezave od obstoječe proge do letališča bodo predvidoma potrebnih 8,7 milijona evrov proračunskih sredstev.

Za financiranje tirne povezave do industrijskega območja računajo na sredstva Magne Steyr kot zasebnega investitorja v višini 4,4 milijona evrov, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Z izgradnjo tirne povezave bodo omogočili preusmeritev dela prometa iz ceste na železniško infrastrukturo, s čimer bodo posredno zagotovili večjo varnost udeležencev v prometu in zmanjšali negativne vplive prometa na okolje, so še navedli.

Kot je znano, gre gradnja prve faze Magnine naložbe, lakirnice, h koncu, avstrijsko-kanadska avtomobilska multinacionalka pa poskusni zagon obrata načrtuje za januar in redno proizvodnjo za prihajajočo pomlad.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar