FinD - Novice - Boris Bobek ni več direktor Aerodroma Maribor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.8.2018

Boris Bobek ni več direktor Aerodroma Maribor

Maribor, 21. avgusta (STA) - Družba Aerodrom Maribor, ki kot dolgoročni najemnik v lasti azijskega kapitala upravlja z mariborskim letališčem, nima več direktorja Borisa Bobka. Kot je razvidno iz objave na Ajpesu, je bil v ponedeljek razrešen s tega položaja. Direktor družbe tako ostaja le še Lingkun Meng, prokurist pa Marko Gros.

Bobek je danes za STA povedal, da je odstopil sam. "Z mesta direktorja sem odstopil zaradi številnih drugih obveznosti, ki jih opravljam, predvsem tudi v skupini 'povezanih' oseb Aerodroma Maribor," je pojasnil in dodal, da ostaja del kolektiva Aerodroma Maribor. "Sam se bom posvetil predvsem koordiniranju celotne skupine. Z odstopom z mesta direktorja sem se predvsem izločil iz odločevalske funkcije v podjetju," je navedel.

Na položaj direktorja je bil imenovan novembra 2016, tik pred zaključkom postopka prodaje Aerodroma Maribor družbi SHS Aviation. Leto kasneje se mu je na čelu podjetja namesto Carla Rungeja pridružil Lingkun Meng, ki velja za ključno osebo v kitajskih načrtih za mariborsko letališče.

Kako daleč je uresničevanje teh načrtov, bi morali javnosti predstaviti pred mesecem dni, a je bila predstavitev tik pred zdajci odpovedana, po uradnih pojasnilih zaradi nepričakovane odsotnosti Lingkun Menga.

Letališče je pred dnevi ostalo brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z nemškim Münchnom. Kot so za STA potrdili v družbi VLM Airlines, so se zaradi premajhnega zanimanja odločili za ukinitev omenjene povezave, ki je delovala od februarja.

Aerodrom Maribor je leto 2017 sklenil z dobrih 1,7 milijona evrov izgube. Družbi s 36 zaposlenimi je sicer uspelo v primerjavi z letom prej prihodke malenkost povečati, na 705.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar