FinD - Novice - Na prodaj blagovna znamka Polzela in gotovi izdelki
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.8.2018

Na prodaj blagovna znamka Polzela in gotovi izdelki

Polzela, 17. avgusta (STA) - Potem ko stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec ni pridobil kupca, ki bi kupil Tovarno nogavic Polzela kot poslovno celoto, in je skladno z zakonom tudi zaključil proizvodnjo nogavic v okviru stečaja, zdaj na prodaj ponuja blagovno znamko Polzela in zalogo gotovih izdelkov. Dražba bo 20. septembra. Že konec avgusta pa zapira tri trgovine po Sloveniji.

V Tovarni nogavic Polzela se je 20. julija letos zaključila proizvodnja nogavic, ki so jo vzpostavili februarja 2017, dober mesec dni po stečaju, začetem 23. decembra 2016. Proizvodnja nogavic je tako konec junija letos še zaposlovala 77 delavcev, po zaključku proizvodnje pa je z avgustom letos v družbi ostalo še 31 delavcev.

Tudi to število se bo prihodnje mesece še zmanjševalo. Najprej že konec tega meseca, ko bo stečajni upravitelj skladno z napovedmi o postopnem krčenju maloprodajne mreže zaprl tri trgovine, in sicer v Murski Soboti, Mariboru in Celju, je Hohnjec danes povedal za STA. Preostalih še šest trgovin po Sloveniji, med drugim še po eno v Celju in Mariboru, bo predvidoma zaprl v prihodnjih mesecih.

Medtem se nadaljuje tudi prodaja premoženja. Na dražbi, napovedani za 20. september, bo na prodaj blagovna znamka Polzela in zaloga gotovih izdelkov. Premoženje se prodaja skupaj, izklicna cena je določena pri dobrih 389.000 evrov, dražba pa je predvidena na način zviševanja izklicne cene, je razvidno iz današnje objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Minuli torek pa je stečajni upravitelj na dražbi uspešno prodal apartma v Čatežu po izklicni ceni v višini dobrih 25.000 evrov. Druga torkova dražba, in sicer za prodajo prostorov že dolgo zaprte trgovine na mariborski avtobusni postaj, pa ni bila uspešna.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar