FinD - Novice - Nafta malenkost cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.8.2018

Nafta malenkost cenejša

Singapur, 17. avgusta (STA) - Cene nafte v današnjem azijskem elektronskem trgovanju niso zabeležile pomembnejših premikov, znižale so se le za malenkost. V zadnjih tednih je dogajanje na naftnih trgih narekoval predvsem trgovinski konflikt med ZDA in Kitajsko, zato so se po obetih novih trgovinskih pogovorov med državama cene stabilizirale, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V četrtek je prišla novica, da bosta Kitajska in ZDA po tednih obmetavanj s protekcionističnimi ukrepi in protiukrepi trgovinska nesoglasja znova poskušali rešiti za pogajalsko mizo. V Pekingu so namreč napovedali, da bodo na povabilo ameriške strani v Washington konec meseca poslali trgovinskega odposlanca. Nazadnje sta se velesili o trgovini pogovarjali junija.

To je pozitivno vplivalo tudi na naftni trg. Potem ko so se cene nafte od sredine julija znižale za okoli 10 odstotkov, so danes ostale skoraj nespremenjene.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom septembra je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 65,38 dolarja, kar je osem centov manj kot v četrtek. Oktobrske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent so se pocenile za 12 centov na 71,31 dolarja za sod.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar