FinD - Novice - RBS bo v ZDA plačala 4,9 milijarde dolarjev kazni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.8.2018

RBS bo v ZDA plačala 4,9 milijarde dolarjev kazni

London, 14. avgusta (STA) - Britanska banka Royal Bank of Scotland (RBS) bo v ZDA plačala 4,9 milijarde dolarjev kazni zaradi svojega ravnanja pri izdajanju hipotekarnih obveznic pred finančno krizo, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili z ameriškega pravosodnega ministrstva. Strani sta sicer že maja dosegli predhodni dogovor, zdaj je dokončen.

Banka je poravnavo dosegla v okviru preiskav ameriških organov, ki so pod drobnogled vzeli ravnanje banke pri prodaji drugorazrednih hipotekarnih obveznic med letoma 2005 in 2007. V okviru te preiskave se je že julija lani z ameriškim regulatorjem za nepremičninske finance FHFA dogovorila o plačilu 5,5 milijarde dolarjev kazni.

Predstavnik pravosodnega ministrstva Jesse Penuccio je dejal, da je bilo v finančni krizi 2008 prizadetih veliko Američanov, zato bo pravosodno ministrstvo dosledno preganjalo finančne institucije, ki škodijo ameriški ekonomiji in potrošnikom.

Strani sta predhodni dogovor dosegli že maja. Takrat so ga v RBS označili za mejnik. Poudarili so, da jim dogovor z ameriškim ministrstvom za pravosodje omogoča, da rešijo to pomembno vprašanje zapuščine, in je cena, ki jo morajo plačati za globalne ambicije te banke pred krizo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar