FinD - Novice - V Nemčiji rekordno število zaposlenih v predelovalnih dejavnostih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.8.2018

V Nemčiji rekordno število zaposlenih v predelovalnih dejavnostih

Wiesbaden, 15. avgusta (STA) - Zaposlenost v nemški predelovalni industriji je dosegla novo rekordno raven. Število ljudi, ki delajo v tem sektorju v nemških podjetjih z več kot 50 zaposlenimi, je konec junija namreč doseglo 5,6 milijona, kažejo podatki nemškega statističnega urada Destatis.

V primerjavi z junijem lani je število delovnih mest v predelovalnem sektorju poraslo za 2,6 odstotka oz. 144.000 oseb, podatke povzema nemška tiskovna agencija dpa. Zaposlenost v predelovalnem sektorju je s tem najvišja, odkar je Destatis januarja 2005 začel zbirati te podatke.

Na letni ravni je do konca junija najbolj poraslo število delavcev v proizvodnji električnih in optičnih produktov. Nadpovprečno se je povečalo tudi število zaposlenih v strojnem inženirstvu, proizvodnji prehranskih izdelkov in hrane za živali ter kovinskih proizvodov.

Število zaposlenih v proizvodnji motornih vozil in delov za motorna vozila se je dvignilo za 1,5 odstotka.

V torek objavljeni statistični podatki so pokazali, da je največje evropsko gospodarstvo v drugem letošnjem četrtletju v primerjavi s trimesečjem poprej poraslo za 0,5 odstotka, kar je bilo nad pričakovanji. Nemški bruto domači proizvod (BDP) se je s tem okrepil v 34 od zadnjih 37 četrtletij.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar