FinD - Novice - Cene nafte z rahlo rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.8.2018

Cene nafte z rahlo rastjo

Singapur, 14. avgusta (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko okrepile. V ponedeljek so cene črnega zlata zaradi zaskrbljenosti nad morebitnim širjenjem krize s turško liro na druga velika razvijajoča se gospodarstva nekoliko upadle.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena oktobra, je bilo treba odšteti 72,85 dolarja, kar je 19 centov več kot ob koncu ponedeljkovega trgovanja. Teksaška nafta za dobavo v septembru se je podražila za 26 centov na 67,46 dolarja.

V ponedeljek so cene nafte zaradi zaskrbljenost vlagateljev nad morebitnim širjenjem krize s turško valuto na druge razvijajoče se države nekoliko upadle. Cena soda nafte brent je upadla za 20 centov, cena ameriške nafte pa za 43 centov.

A učinek dogajanja na valutnih trgih je bil za zdaj omejen, saj se cene nafte odzivajo predvsem na gibanje tečaja dolarja v primerjavi z drugimi pomembnimi svetovnimi valutami, vsaj za zdaj pa tudi še ni večje krize na finančnih trgih zaradi potopa vrednosti turške lire.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar