FinD - Novice - Ryanair v luči stavk v štirih državah odpovedal skoraj 400 letov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.8.2018

Ryanair v luči stavk v štirih državah odpovedal skoraj 400 letov

Frankfurt, 08. avgusta (STA) - Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je sporočil, da bo v luči stavke nemških in nizozemskih pilotov v petek odpovedal 250 letov v in iz Nemčije. Dodatnih 146 letov je prevoznik odpovedal zaradi že prej napovedanih stavk pilotov na Irskem, Švedskem in v Belgiji.

Petkova stavka Ryanairovih pilotov bo največja v zgodovini podjetja. Kot je na današnji novinarski konferenci v Frankfurtu dejal vodja trženja v Ryanairu Kenny Jacobs, bodo lahko potniki že kupljene vozovnice za odpovedane lete zamenjali ali pa jim bodo povrnili denar.

Jacobs je pred novinarje stopil po napovedi sindikata pilotov Vereinigung Cockpit (VC), da se bodo nemški piloti v petek pridružili stavki kolegov iz Irske, Belgije in Švedske. V Nemčiji bodo piloti z dela odkorakali ob 3.01 uri v petek, stavka pa bo končana v soboto ob 2.59. Danes popoldne so stavko napovedali tudi nizozemski piloti.

Prvi mož VC Martin Locher je odločitev sindikata utemeljil z besedami, da so v Ryanairu v času pogajanj kategorično zavračali zahteve po zvišanju plač. "Ob tem nam niso dali signala, da obstaja volja za iskanje rešitve," je dodal.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bo 22 letov odpovedanih iz in na Švedsko. Večina teh letov je regionalnih. Predstavnih švedskega sindikata SPF Martin Lindgren je pojasnil, da trenutno z vodstvom podjetja ne tečejo nobeni pogovori. Pojasnil je, da se v Ryanairu niso želeli sestati s predstavniki, ki jih je določil sindikat.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar