FinD - Novice - Fraport v prvem polletju s 13-odstotno rastjo prihodkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2018

Fraport v prvem polletju s 13-odstotno rastjo prihodkov

Frankfurt, 08. avgusta (STA) - Nemški upravljalec letališč Fraport je v prvih šestih mesecih leta zabeležil 13-odstotno rast prihodkov od prodaje, ki so se ustavili pri 1,53 milijarde evrov. Fraport Slovenija je v prvi polovici leta v primerjavi z enakim lanskim obdobjem prihodke okrepil za 18,9 odstotka na 22 milijonov evrov.

Kot je razvidno iz poslovnega poročila, objavljenega na Fraportovih spletnih straneh, se je dobiček pred davki (EBITDA) skupine v prvi polovici leta okrepil za 9,8 odstotka na 461,3 milijona evrov. Še močnejšo rast so med drugim preprečili višji stroški dela.

Fraport Slovenija, ki je del skupine in upravlja z brniškim letališčem, je vknjižil 22 milijonov evrov prihodkov, kar je 18,9 odstotka več kot v prvi polovici lanskega leta. Dobiček pred davki se je povečal za 50,9 odstotka na 8,6 milijona evrov, čisti dobiček pa za sto odstotkov odstotkov na 3,1 milijona evrov.

Fraport je poslovnem poročilu izpostavil tudi rast števila potnikov. Na brniškem letališču so jih v prvi polovici leta zabeležili 831.000, kar je 15 odstotkov več kot v prvi polovici lanskega leta.

Kot so zapisali, gre močno rast pripisati predvsem dodatnim destinacijam, ki jih je v vozni red dodala Adria Airways, prav tako se je okrepilo povpraševanje po že prej obstoječi ponudbi. Padec števila potnikov so zabeležili le na letih na Dunaj, v Beograd in na londonsko letališče Gatwick, izhaja iz poročila skupine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar