FinD - Novice - Munich Re v drugem četrtletju s padcem dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2018

Munich Re v drugem četrtletju s padcem dobička

München, 08. avgusta (STA) - Pozavarovalnica Munich Re je v drugem četrtletju zabeležila 724 milijonov evrov čistega dobička, kar je pet milijonov manj kot v enakem lanskem obdobju. Nemška pozavarovalnica je izpostavila, da so na račun škode, ki jo je povzročil človek, v četrtletju izplačali 501 milijonov evrov, kar je 314 milijonov evrov več kot v drugem četrtletju lani.

Bruto premije so se v drugem četrtletju znižale za 5,2 odstotka na 11,2 milijarde evrov, kar v pozavarovalnici med drugim pripisujejo negativnim učinkom gibanja valut in izteku nekaterih donosnejših pozavarovalniških pogodb.

V četrtletnem poslovnem poročilu so v Munich Re izpostavili visoko rast izplačil za škodo, ki jo je povzročil človek. Največji zahtevek za izplačilo je bila škoda na hidroelektrarni v Kolumbiji.

Munich Re je izplačala tudi 104 milijone evrov za škodo, ki so jo povzročile naravne katastrofe, vključno z junijskimi nevihtami v ZDA.

V pozavarovalnici so ob objavi poslovnega poročila še potrdili napoved celoletnega poslovanja. Pričakujejo, da se bo čisti dobiček v letošnjem letu okrepil za 2,1 odstotka na 2,5 milijarde evrov. "Zagotovo smo na pravi poti, da dosežemo cilj," je poslovne rezultate komentiral izvršni direktor Munich Re Joachim Wenning.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar