FinD - Novice - Miklavške pekarne po požaru dokončno zaprle svoja vrata
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2018

Miklavške pekarne po požaru dokončno zaprle svoja vrata

Miklavž na Dravskem polju, 07. avgusta (STA) - Potem ko je junijski požar v Miklavških pekarnah v celoti uničil proizvodne prostore in opremo, so te dni iz podjetja sporočili, da so se dokončno odločili za zaprtje podjetja. Kot so pojasnili, je bil požar tako uničujoč, da nadaljnje delovanje ni mogoče. Podjetje z 22-letno tradicijo je svoje zaposlene medtem že prezaposlilo.

Večina od okoli 40 zaposlenih je delo dobila v konkurenčnem pekarskem podjetju Hlebček, ki je družinskemu podjetju bratov Andreja in Vladimirja Lešnika takoj po požaru tudi priskočilo na pomoč. Poleg zaposlenih so prevzeli tudi 13 prodajnih mest pekarne v Mariboru z okolico, ki jih bodo pod lastno blagovno znamko odpirali postopoma.

Do požara v prostorih pekarne v Miklavžu na Dravskem polju je prišlo 10. junija, policijska preiskava pa je pokazala, da je do izbruha prišlo potem, ko je zagorelo ob gorilniku ciklotermične peči. Ogenj se je nato razširil na celotno proizvodno halo in v zgornje prostore, kjer so se nahajale pisarne podjetja. Po takratnih ocenah je požar povzročil za okoli 1,2 milijona evrov škode.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar