FinD - Novice - Družba Plasta s prevzemno namero za delnice Tovarne olja Gea
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2018

Družba Plasta s prevzemno namero za delnice Tovarne olja Gea

Slovenska Bistrica, 07. avgusta (STA) - Šentrupertska družba Plasta, ki je v lasti podjetnika Franca Freliha, je v današnjem Delu objavila prevzemno namero za odkup vseh delnic Tovarne olja Gea, ki jih še nima v lasti. Plasta je že julija kupila 754.341 delnic družbe oz. 60-odstotni delež v največjem slovenskem proizvajalcu jedilnih olj.

Prevzemnik bo najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh po objavi te prevzemne namere objavil tudi prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic ciljne družbe.

Plasta je večinski delež tovarne olja odkupila od konzorcija družbenikov, ki je delež prodajal več let. Konzorcij so sestavljale družbe okoli skupine KD - KD Group, KD Kapital in KD skladi, ki so v skladu s sporazumom prodale svoj skupaj 26,9-odstotni delež, ob njih pa so deleže prodali še zavarovalnica Adriatic Slovenica, ljubljanska družba za upravljanje TKC, koprski Primorski skladi in družba Apis-Vita iz Frama. Koliko je novi lastnik odštel za večinski delež bistriškega podjetja, niso izdali.

Plasta je podjetje v lasti Franca Freliha, po lanski lestvici revije Manager 18. najbogatejšega Slovenca. Osnovna dejavnost družbe je proizvodnja plošč, folij, cevi in profilov iz plastičnih mas, vendar preko nje Frelih obvladuje še več povezanih podjetij, med katerimi je od leta 2003 s področja živilske industrije tudi Dana iz Mirne na Dolenjskem. Zadnje podjetje, ki je predlani prešlo v 100-odstotno last dolenjskega poslovneža, je Plama-pur.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar