FinD - Novice - Začenja se gradnja srminskega vhoda v koprsko pristanišče
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2018

Začenja se gradnja srminskega vhoda v koprsko pristanišče

Koper, 06. avgusta (STA) - Izvajalec del za izgradnjo t.i. srminskega vhoda v koprsko pristanišče, Kolektor CPG s partnerjem Grafist in GP Krk, bo danes uveden v delo, so za STA potrdili v Luki Koper. Kot poudarjajo, je 4,15 milijona evrov vredna investicija pomembna z vidika razbremenitve tovornega prometa, ki sedaj gravitira na obrobje starega mestnega jedra.

Poleg tega se bo izboljšala tudi interna logistika v pristanišču. Zaključek del je predviden v začetku prihodnjega leta, so še pojasnili v Luki Koper.

Luka je v zadnjem času precej aktivna pri različnih infrastrukturnih naložbah. Tako so po dogovoru z Mestno občino Koper o omilitvenih ukrepih za zmanjšanje vplivov pristaniške dejavnosti na prebivalce nedavno po več kot letu dni spet stekle aktivnosti za najpomembnejšega med njimi, podaljšanje prvega pomola. Projekt je pomemben predvsem z vidika povečevanja kapacitete na kontejnerskem terminalu in je ključen strateški projekt za prihodnji razvoj družbe.

Je pa Luka medtem, neuradno zaradi napovedih Občine Ankaran o nasprotovanju projektu, umaknila vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za nov privez za ro-ro ladje, za katerega je pred tem vlada že dala soglasje, so pred dnevi poročale Primorske novice.

Zato pa podjetje nadaljuje z rastjo pretovora in prihodkov. Tako je Luka Koper po nedokončnih in nerevidiranih podatkih v prvem polletju 2018 ustvarila za 111,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za šest odstotkov več kot v prvem lanskem polletju. Ladijski pretovor v koprskem pristanišču pa je v prvih šestih mesecih letos dosegel 11,98 milijona ton, kar je malenkost več kot v enakem obdobju 2017.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar