FinD - Novice - Nemška industrijska naročila junija s padcem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2018

Nemška industrijska naročila junija s padcem

Frankfurt, 06. avgusta (STA) - Nemška industrijska podjetja so junija prejela za štiri odstotke manj naročil kot maja, kar je precej večji upad od pričakovanj analitikov. Ti ocenjujejo, da paradni konj evropskega gospodarstva vse bolj občuti posledice globalnih trgovinskih napetosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število naročil je po podatkih nemškega statističnega urada Destatis upadalo štiri mesece zapored do maja, ko je naraslo za 2,6 odstotka. To je presenetilo analitike, ki pa zdaj ugotavljajo, da se je trend znova obrnil navzdol. Za junij so sicer pričakovali 0,25-odstotni padec naročil.

Skupno statistiko so navzdol potegnila predvsem naročila iz držav zunaj območja z evrom, ki so se skrčila za šest odstotkov. Število naročil iz Nemčije in drugih držav z evrom se je zmanjšalo za slabe tri odstotke.

Nemško gospodarsko ministrstvo kljub manj spodbudnim številkam glede celotnega drugega polletja ostaja optimistično. Kot so poudarili, širša slika kaže na še vedno pozitivno vzdušje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar