FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 03. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ljubljanska borza je danes na borzni trg uvrstila 250 komercialnih zapisov Gen-I v nominalni vrednosti 25 milijonov evrov. Iz trgovanja bodo umaknjeni 19. junija 2019. Na trg je uvrstila tudi 200 obveznic Gen-I v nominalni vrednosti 20 milijonov evrov.

Država kot edini delničar Darsa je na današnji skupščini družbe potrdila spremembo statuta. Ta po novem določa, da daje nadzorni svet upravi predhodno soglasje k poslom, katerih vrednost presega 2,5 milijona evrov. Nadzorni svet mora o predlaganem predhodnem soglasju odločati v osmih dneh po prejemu gradiva in v primeru, da soglasja ne da, o tem v nadaljnjih treh dneh obvestiti delničarja, je razvidno iz zapisnika skupščine, dostopnega prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Sredstva Hram Holdinga so konec julija sestavljale predvsem naložbe v netržne vrednostne papirje (67,18 odstotka). Naložb v tržne vrednostne papirje je bilo 3,12 odstotka, likvidnih sredstev z rokom dospelosti do šest mesecev 0,32 odstotka, preostalo pa so predstavljala ostala sredstva, so iz družbe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar