FinD - Novice - Emo Orodjarna lani z rastjo prihodkov in dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2018

Emo Orodjarna lani z rastjo prihodkov in dobička

Celje, 04. avgusta (STA) - Emo Orodjarna je lani ustvarila 16,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je okoli tri milijone evrov več kot leto prej. Čisti dobiček, ki je leta 2016 znašal 574.466 evrov, pa je lani porasel na 1,8 milijona evrov, je razvidno iz lanskega poslovnega poročila, ki je objavljeno na spletnih straneh Ajpesa.

Podjetje, ki zaposluje 205 delavcev, je lani imelo 5,9 milijona evrov dolgoročnih obveznosti, kratkoročne terjatve iz poslovanja pa so znašale 2,6 milijona evrov. Emo Orodjarna se je v letu 2017 odločila za nakup hidravlične stiskalnice, ki je namenjena preizkušanju orodij. Ta naložba pa je ocenjena na 1,5 milijona evrov.

Po besedah direktorja orodjarne Mirana Šrota je glavni cilj podjetja izboljšati proces izdelave orodij, kar pomeni odstraniti vse možne zastoje, tako da delo poteka čim bolj enakomerno in tekoče. To pomeni, da podjetje v okviru procesa porabi manj dela, manj proizvodnega prostora, manj vlaganj, manj orodij, manj časa in manj resursov.

Šrot napoveduje vpeljavo sistema za sledljivost v proizvodni proces in boljšo organiziranost, da bo proizvodnja bolj ekspeditivna, saj bi tako omogočala hitrejši pretok polizdelkov skozi proizvodnjo.

"Tako bi zanesljivo lahko dosegali roke za izdelavo orodij ter s tem povečali konkurenčno prednost. Ravno tako z izvedbo projekta želimo doseči boljši nadzor nad polizdelki in v vsakem trenutku imeti podatek o lokaciji in stanju podizdelka v proizvodnji," je še dejal Šrot.

Emo Orodjarna je specializirana za izdelavo orodij za preoblikovanje pločevine, in sicer transfer, progresivna in posamezna orodja za preoblikovanje pločevine. Je preteženo izvozno naravnano podjetje in je na trgu prisotno že 120 let.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar