FinD - Novice - V Cerknem rekorden turistični obisk
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2018

V Cerknem rekorden turistični obisk

Cerkno, 05. avgusta (STA) - Podobno kot drugje po Sloveniji tudi v Cerknem beležijo rast obiska turistov. V Hotelu Cerkno so julija imeli 57-odstotno rast števila nočitev glede na lanski julij. Turisti so julija letos ustvarili 3848 nočitev, od tega 85 odstotkov tuji gostje. Na podlagi rezervacij se v Hotelu Cerkno obetata tudi rekordna avgust in september.

Med tujimi gosti so julija letos po nočitvah močno izstopali gostje iz Belgije, sledijo Čehi, Italijani in Francozi. Povprečna doba bivanja gostov je bila 4,2 dni.

Tudi celotno obdobje po zaključeni zimski sezoni, to je od aprila do konca julija, kaže trend rasti nočitev, skupno je ta bila 15-odstotna, kar pomeni 1100 nočitev več kot v enakem obdobju lani, so sporočili iz družbe Hotel Cerkno. Dodali so še, da se na podlagi rezervacij obetata tudi rekordna avgust in september.

V Cerknem ob zimski na smučišču krepijo tudi poletno ponudbo s termami in kolesarskim parkom ter različnimi prireditvami. Med drugim bo 12. avgusta na smučarskem centru potekala prireditev Košna u snežet, množična ročna košnja, s katero bodo podirali Guinnessov rekord. Skupno pričakujejo okoli 500 koscev, so za STA povedali v družbi Hotel Cerkno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar